HEARTHSTONE

Alles over de grootste update ooit en de nieuwe uitbreiding: Ashes of Outland

Recentelijk heeft Blizzard in een livestream enorm veel nieuws over Hearthstone aangekondigd. Naast de nieuwe uitbreiding, genaamd Ashes of Outland, die op 7 april uitkomt zijn er nog talloze andere nieuwigheden besproken. Blizzard heeft namelijk ook een nieuwe class, nieuwe gamemodes en verbeteringen voor de speelervaring aangekondigd.

Ashes of Outland

De nieuwste Hearthstone uitbreiding zal Ashes of Outland gaan heten. Dit zou voor World of Warcraft-veteranen bekend voorkomen, aangezien de Burning Crusade-uitbreiding van dat spel zich ook in Outland afspeelde. Zo zullen er veel personages uit de Burning Crusade te vinden zijn als speelbare kaarten in Ashes of Outland.

De uitbreiding komt op 7 april 2020 uit, en zal het begin van het “Year of the Phoenix” inluiden. Hiermee verdwijnt het “Year of the Raven” uit standard. Spelers kunnen al inloggen om gratis een nieuwe kaart van Ashes of Outland te verkrijgen: de legendarische Kael’thas Sunstrider. Een proloog van de uitbreiding zal op 2 april uitkomen, nog heel even geduld dus.

Nieuwe class: Demon Hunter

Misschien wel meest opvallende nieuws van de livestream is de aankondiging van de eerste nieuwe class van het spel: de Demon Hunter. Dit zal een zeer agressieve class zijn, wat enigzins al te merken is aan de hero power. Deze hero power, die slechts 1 mana (!) kost, geeft de Demon Hunter +1 aanval voor één beurt. De Demon Hunter krijgt veel kaarten die hier mee samenwerken, zoals wapens en kaarten die bonussen geven wanneer je hero aanvalt.

Ook heeft de Demon Hunter een uniek keyword in de vorm van “Outcast”, waarmee de gespeelde kaart een sterke bonus krijgt wanneer deze het meest links of rechts in je hand zit.

De Priest class gaat op de schop

Op 26 maart zal de Priest class flink veranderen. Deze class leidt al jaren tot veel frustratie in de Hearthstone-gemeenschap, omdat het geen leuke class zou zijn om tegen te spelen. Een aantal van de meest frustrerende kaarten – innerfire anyone? –  zullen naar de Hall of Fame verdwijnen, en vervangen worden door nieuwe kaarten.

Kaarten die verwijderd worden zijn onder andere Divine Spirit en Prophet Velen, die tot sterke combos leidden waar weinig tegen te doen was. Hiervoor krijgen ze sterke control kaarten terug, en worden andere bestaande kaarten sterker gemaakt. Vergeet niet dat je de volledige dust terug krijgt van kaarten die worden opgenomen in de Hall of Fame, dus als je deze nog niet hebt (en je hebt het dust ervoor) dan kun je deze in feite “gratis” craften.

Goedkoper en sneller je verzameling compleet

Voor spelers met een kleiner budget zijn er een aantal positieve veranderingen aangekondigd. Zo kan je vanaf 26 maart geen kaarten meer in je pakjes krijgen waarvan je er al twee hebt, totdat je alle kaarten van een bepaalde zeldzaamheid hebt. Zo zal je nooit meer het probleem hebben dat je twintig keer dezelfde kaart opent, terwijl je er van een andere kaart van dezelfde zeldzaamheid nog twee mist.

Ook zal de ervaring voor nieuwe en terugkerende spelers een stuk beter gemaakt worden met de mogelijkheid om snel een competitief deck te verkrijgen. Deze krijg je na het spelen van een kort scenario. We juichen deze veranderingen natuurlijk toe, want dit zou mede ervoor moeten zorgen dat er meer spelers aan de slag gaan met Hearthstone.

Het Year of the Phoenix komt er aan

Op 26 maart zullen ook een aantal kaarten uit de Classic set naar de Hall of Fame verplaatst worden. Dit zijn allemaal kaarten die over de jaren heen zeer veel gespeeld zijn: Leeroy Jenkins, Mountain Giant, Mind Control Tech, Acolyte of Pain en Spellbreaker. Voor deze kaarten krijg je de hoeveelheid Arcane Dust terug die ze gekost hebben, zonder dat je de kaart hoeft te disenchanten. Hiervoor geldt dus hetzelfde als de priest kaarten die naar de Hall of Fame gaan, “gratis” craften dus als je deze kaarten nog niet zou hebben!

Hearthstone Year of the Phoenix

Aanpassingen Ranked mode

Op 1 april zal het ranked systeem overhoop gehaald worden. In tegenstelling tot de 25 ranks die er nu bestaan, zullen er vijf leagues van elk tien ranks komen. Elke speler wordt aan het einde van het seizoen teruggeplaatst naar de laagste rank, maar zal afhankelijk van zijn of haar hoogste rank sneller door de ranks heen klimmen. Ook komen er een stuk meer beloningen voor ranked spelers, waaronder meer gratis kaarten en pakjes. We zullen natuurlijk nog moeten zien of dit league en ranks systeem gaat werken zoals beoogd echter we zeggen zeker geen nee tegen die extra rewards toch?

Hearthstone Ranked mode

Aanpassingen Ranked mode

Ook in de Battlegrounds-speelmodus zal er een hoop veranderen. Zo worden er nieuwe heroes toegevoegd, keren oude heroes terug, en worden een aantal kaarten en heroes veranderd. Ook kunnen spelers een Tavern Pass kopen, wat een aantal voordelen geeft waaronder vroegere toegang tot nieuwe heroes.

Gepost door

Jules aka Juulke

Keeping it jiggy since 1988. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS Shooters – wat is dit überhaupt voor combinatie?!

GAMEPROS COMMUNITY

Nog geen GamePros account? Meld je aan en wordt lid van de GamePros community.

GAMEPROS NIEUWSBRIEF

Blijf als eerste op de hoogte van onze events en nieuws en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

SOCIAL MEDIA