brikke-oave-hearthstone-event

Verslag: Eerste GamePros Hearthstone Fireside Gathering

Op zaterdag 11 november 2017 nam het eerste GamePros Hearthstone Fireside Gathering plaats in de Brikke Oave te Brunssum. In de foyer was er plaats voor de deelnemers om mee te doen aan de competitie, terwijl bezoekers zich ook bezig konden houden met de aanwezige VR headset of de twee Xbox One consoles.

Hearthstone toernooi

Er waren in totaal 8 deelnemers op het toernooi afgekomen. Om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen werd het toernooi in een Swiss systeem gespeeld. Dit houdt in dat iedereen elke ronde tegen iemand speelt van hetzelfde niveau. Bijvoorbeeld als een speler de eerste twee rondes heeft verloren, speelt deze tegen een andere speler die ook de eerste twee rondes heeft verloren. Op deze manier maakt iedereen kans om eens te winnen, en komen de beste spelers heel snel boven drijven. Het duurde ook niet lang eer duidelijk werd wat de finale zou worden.


VR Experience

Naast het Hearthstone toernooi was er nog meer te doen op deze Fireside Gathering. Zo was de VR Experience zeer in trek en waren er veel bezoekers en deelnemers die op deze manier voor het eerst Virtual Reality konden ervaren.

Hearthstone Finale

Na 3 ronden in het Swiss format werd al duidelijk dat de finale tussen MGMkiller en GamePros eigen Juulke zou gaan. Na een zenuwslopende eerste ronde kwam Juulke met 1-0 voor te staan. Echter bleef het ook bij dit wapenfeit, want MGMkiller kwam in de volgende ronde weer naast Juulke, en maakte het vervolgens ook af naar 3-1. Hiermee werd MGMkiller de eerste winnaar van het GamePros Fireside Gathering toernooi en nam een Battle.net tegoedbon mee naar huis t.w.v. 20 euro.

Tot slot

We mogen spreken van een geslaagd evenement waar iedereen met plezier naar terug kijkt. Graag bedanken we alle vrijwilligers voor hun inzet en hopen we iedereen terug te zien bij het volgende evenement! Volg ons zeker ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Hearthstone Fireside Gathering #2

De voorbereidingen voor de volgende Fireside Gathering zijn in volle gang. Hou de events pagina in de gaten voor meer informatie!

  • fireside-gathering-lounge

  • fireside-gathering-overview

Share this Post

About the Author

Pascal Chermin

Facebook Twitter

Met een bouwjaar van 1984 niet meer de jongste, maar wel classically trained sinds de NES. Sleutelt graag aan PCs en volgt de technologie en e-sports op de voet. Oh ja, speelt ook nog wel eens spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *