FIFA18 Gamepros website banner

Verslag: Fortuna Sittard FIFA18 Toernooi

Op zaterdag 21 april 2018 mochten de 100 deelnemers strijden voor de prijzen in het Fortuna Sittard FIFA18 toernooi. Alle voorbereidingen kwamen samen in deze gezellig dag vol spanning. Er waren mooie prijzen te winnen zoals een custom Cheetah Bikes fiets, een seizoenskaart voor het volgende seizoen van Fortuna Sittard, Slastik zonnebrillen, en nog vele anderen. Hierdoor vielen zelfs deelnemers die buiten de top 3 eindigden in de prijzen.

Side events

Naast het toernooi konden bezoekers ook zelf spelen op de gamecases die verzorgd werden door JZ Design. Deze hebben een Playstation 4, scherm en controllers in een handige draagkoffer waardoor je overal zou kunnen spelen. Vele beroemdheden zoals Max Verstappen en Lionel Messi hebben ook een gamecase wat het voor ons extra bijzonder maakte dat JZ Design op ons evenement aanwezig wilde zijn met hun gamecases.


Fortuna FIFA18 - Prijzen

FIFA18 Toernooi

Bij aanmelding kregen de deelnemers aan het toernooi een goodiebag die gevuld was met behulp van de sponsoren. Na de poulefase streden 64 deelnemers in een knockout fase om de titel. Na 2 rondes bleven er 16 over die allen in de prijzen vielen.

Plaats 13 t/m 16 ontvingen een Fortuna Sittard fleecedeken.
Spelers die een beslissingswedstrijd wonnen en op plek 9 t/m 12 eindigden kregen een Derbystar voetbal Fortuna Sittard.
De plekken 6 t/m 8 mochten een Football Gear fan shirt mee naar huis nemen.
En plaats 4 en 5 konden goed voorbereid de zomer tegemoet met een Slastik zonnebril

De top 3 viel pas echt in de prijzen! Daarom was het ook extra spannend om elke wedstrijd vanaf de halve finale apart te spelen en uit te zenden op Twitch met commentaar. Deze stream werd ook uitgezonden in de business lounge waar bezoekers en spelers die al waren uitgeschakeld toch nog een reden hadden om langer te blijven.

FIFA18 Finales

Na twee knotsgekke halve finales waar het heel close was werd er nog een finale gespeeld voor de 3e plek. Ook dit werd pas heel laat beslist waar het Liverpool van Leeroy de Bruijn met 4-3 won van Cas Dols’ Chelsea. Hiermee won Leeroy een gesigneerd Fortuna fan shirt met alle handtekeningen van de huidige selectie.

De finale werd onder grote belangstelling gespeeld tussen Keyanu Schiffelers en Tom van Geffen. Keyanu betrad het veld met Manchester United en moest het opnemen tegen Tom’s keuze; Chelsea. De eerste helft hadden beide teams wat kansen, maar bleef het uiteindelijk 0-0. Kort na rust nam Keyanu de leiding en verdubbelde niet lang daarna de score naar 2-0. Tom besloot om meteen de opstelling en formatie te wijzigen. Dit resulteerde ook in een aansluitingstreffer, maar wist pas in de 88e minuut langszij te komen. Het was pas in de verlenging dat Keyanu uiteindelijk de eindstand op 3-2 kon zetten. Hiermee won Tom een seizoenkaart 2018-2019 voor Fortuna Sittard (dit zou zomaar in de eredivisie kunnen zijn!). Maar de hoofdprijs van de Cheetah Bikes fiets ging naar Keyanu. De top 3 kreeg naast deze prijzen ook nog een beker ter herinnering aan dit onvergetelijke toernooi.

Fortuna FIFA18 - 2e plek

2e plaats: Tom van Geffen

Fortuna FIFA18 - 1e plek

1e plaats: Keyanu Schiffelers

Fortuna FIFA18 - 3e plek

3e plaats: Leeroy de Bruijn


  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18 - Prijzen

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18 Cantwell

  • Fortuna FIFA18

  • Fortuna FIFA18

Deel dit bericht

Over de auteur

Pascal Chermin

Facebook Twitter

Met een bouwjaar van 1984 niet meer de jongste, maar wel classically trained sinds de NES. Sleutelt graag aan PCs en volgt de technologie en e-sports op de voet. Oh ja, speelt ook nog wel eens spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *