GamePros Fireside Gathering spelers

Verslag: 2e GamePros Hearthstone Fireside Gathering

Na de eerste Fireside Gathering die in november plaatsvond was iedereen gemotiveerd om er een vervolg aan te geven. En zaterdag 17 februari 2018 was het dan zo ver! Uit alle windstreken kwamen spelers naar de Brikke Oave in Brunssum om deel te nemen aan de tweede GamePros Fireside Gathering. Zo ook de regerend kampioen MCMkiller, die maar wat graag zijn titel wil verdedigen.

Fireside Gathering toernooi

Om 12u werd de registratie van deelnemers gesloten en begon het toernooi met 14 deelnemers in een Double Elimination format. In een best of 3 werd bepaald wie door mocht naar de volgende ronde, en wie naar de lower bracket viel. Uiteindelijk bleef er een speler over in de winner bracket, en een speler uit de lower bracket wat dan de grand final zou zijn. Om het eerlijker te maken voor de speler uit de winner bracket, die nog niet had verloren, kreeg deze een voordeel in de finale. De grand final was voor de speler uit de winner bracket een best of 3, en voor de speler uit de lower bracket een best of 5.


Double Elimination

In een Double Elimination toernooi mag elke speler een keer verliezen, zonder te worden uitgeschakeld. Voor meer informatie kijk op Wikipedia (engels)

Toernooi verloop en Twitch stream

Met 14 spelers waren er 2 spelers die meteen doorstroomde naar de volgende ronde. Dit gaf 2 spelers die hun eerste wedstrijd hadden verloren ook meteen een gratis doorgang naar de volgende ronde in de lower bracket. 2 ronden verder waren de favorieten bekend en waren de eerste spelers al uitgeschakeld. Deze bleven echter na uitschakeling gewoon rondhangen. Ze speelden onderling nog wedstrijden en maakte gebruik van de verschillende side events die aanwezig waren. Natuurlijk konden ze het toernooi verder volgen via de stream en werden de nodige interviews afgenomen in de uitzending.

  • GamePros Fireside Gathering Game Area

  • GamePros Fireside Gathering Game Area

  • GamePros Fireside Gathering Spectators

Fireside Gathering finale

In de winner bracket finale nam regerend kampioen MCMkiller het op tegen Shademaster die geen antwoord had op de Warrior en Warlock van MCMkiller. Hiermee was MCMkiller geplaatst voor de grand final en viel Shademaster naar de lower bracket. De lower bracket finale was hiermee bekend en ging tussen Shademaster en Limdul, die eerder in het toernooi ook al van MCMkiller had verloren. Limdul was echter de enige die een game wist te winnen van MCMkiller dus Shademaster was gewaarschuwd. Beide spelers wisten een game te winnen met een Hunter waardoor de laatste game moest bepalen wie er naar de grand final ging. Shademaster’s Priest bleek uiteindelijk toch te sterk voor Limdul’s Mage waarmee we een rematch kregen tussen Shademaster en MCMkiller. Ondanks dat Shademaster zijn tactieken nog had aangepast, sloot MCMkiller zijn toernooi af met een 2-0 overwinning en een indrukwekkende 10-1 score over het hele toernooi. Videos vanaf de halve finales zijn te zien op Toornament en YouTube.


  • GamePros Fireside Gathering VR Experience

  • GamePros Fireside Gathering Competitor

  • GamePros Fireside Gathering Winner

Fireside Gathering vervolg

Het was wederom een geslaagde Fireside Gathering en we hebben nieuwe idee├źn opgedaan met behulp van de bezoekers om het volgende evenement nog groter en beter te maken. Wil je alles nog eens terug zien van dit evenement? Dan hou onze Twitch en YouTube kanaal in de gaten waar we videos zullen uploaden. Voor toekomstige evenementen kun je natuurlijk op deze site naar de Events pagina. Like/Volg ook onze sociale kanalen Facebook, Twitter en Instagram. Dan ben je meteen op de hoogte als er een nieuwe Fireside Gathering aan komt.

Een extra bedankje voor het stream-team die een geweldige productie hadden neergezet en iedereen die hielp met de op- en afbouw van het evenement. Maar het was natuurlijk geen succes geworden zonder de bezoekers die stuk voor stuk goede zin mee hadden genomen om het een gezellige middag van te maken. Tot de volgende keer!

Share this Post

Over de auteur

Pascal Chermin

Facebook Twitter

Met een bouwjaar van 1984 niet meer de jongste, maar wel classically trained sinds de NES. Sleutelt graag aan PCs en volgt de technologie en e-sports op de voet. Oh ja, speelt ook nog wel eens spelletjes.

Comments 1

  1. Ik vond het wederom een te gek evenement en hoop dat jullie snel weer een Fireside Gathering organiseren! Helaas niet gewonnen, maar ik doe graag weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *