GamePros Hearthstone Fireside Gathering 5

Hearthstone Fireside Gathering #5 – Tavern Hero Qualifier

Intro

Op zaterdag 8 september vond de 5e editie van de GamePros Hearthstone Fireside Gathering plaats. Deze editie was tevens een zogenaamde Tavern Hero Qualifier, dus er waren punten te verdienen om mogelijk deel te nemen aan een officieel (door Blizzard georganiseerd) toernooi. Een mooi extraatje naast de prijs die GamePros altijd beschikbaar stelt voor de winnaar van een GamePros Hearthstone Fireside Gathering.

Verloop toernooi

Het event vond net als de vorige edities plaats in cultureel centrum de Brikke Oave in Brunssum. Deze keer niet in de foyer maar in een elkaar gekoppelde vergaderzalen. De opstelling van het toernooi was hierdoor krapper als normaliter, maar dat mocht de pret niet drukken.
De in totaal 16 deelnemers druppelden netjes op tijd binnen en het merendeel was op korte termijn op de juiste manier aangemeld op Battlefy. Het aanmelden en registreren van decks waarmee gespeeld wordt op Battlefy is een vereiste vanuit Blizzard om een Tavern Hero Qualifier Fireside Gathering te hosten. Nadat deze “administratie” door iedereen was gedaan kon het daadwerkelijke toernooi beginnen.

Aangezien dit de eerste GamePros Hearthstone Fireside Gathering was na de laatste uitbreiding van Hearthstone, “The Boomsday Project”, waren er in vergelijking met de vorige editie een reeks aan nieuwe decks waarmee gespeeld werd. Wat opviel is dat er veel gespeeld werd met bepaalde classes; Warlock, Druid en Warrior waren populair. Specifiek het “Odd Warrior” deck verdient een eervolle vermelding omdat het spelen van dit deck draait om survival. In andere woorden: indien de tegenstander van een “Odd Warrior” deck met een control deck speelde konden deze wedstrijden nogal lang duren. Dat hebben we geweten, in sommige rondes moest er gewacht worden tot alle “Odd Warriors” de wedstrijd hadden overleefd… Of niet.


Conform Tavern Hero Qualifier eisen is er gespeeld in een SWISS format, met in totaal 5 rondes. Uiteindelijk gingen de 4 spelers met de hoogste score door naar een single elimination format.

Hieronder een volledig overzicht van het verloop van het toernooi.Finale

De 4 spelers welke het tegen elkaar op gingen nemen in het single elimination format waren:
Kourt vs Enemis en Paulwill6 vs Jkirek.

De eerste match begon met een rogue mirror match die werd gewonnen door Enemis. Kourt sloeg meteen terug door met zijn rogue te winnen van Enemis' hunter maar laatstgenoemde bleek uiteindelijk toch te sterk voor Kourt's warlock waardoor Enemis door ging naar de finale.

De andere halve finale begon ook met een mirror match, maar deze was met warlocks. Paulwill6 wist deze te winnen en besliste de halve finale meteen door met zijn hunter nogmaals de warlock van Jkirek te verslaan.

Nadat deze wedstrijden waren gespeeld was duidelijk wie onze finalisten waren; Paulwill6 en Enemis. In een eerdere ronde hadden ze ook al tegen elkaar gespeeld en was Paulwill6 met 2-1 te sterk voor Enemis. In deze finale werd het maar liefst 2-0 voor Paulwill6 waardoor hij er met de prijs (en kwalificatie voor de Blizzard voorrondes!) vandoor ging.


Wij willen als organisatie de Brikke Oave en alle deelnemers bedanken voor alweer een geslaagde editie van een GamePros Hearthstone Fireside Gathering.

De volgende editie is alweer gepland: op zaterdag 13 oktober 2018 vindt de 6e editie plaats van de GamePros Hearthstone Fireside Gathering. Deze editie is een ‘Tavern Hero Qualifier’ wat wil zeggen dat er punten te behalen zijn om deel te nemen aan officiële Blizzard toernooien. Aanmelden kan via de volgende link.


  • GamePros Fireside Gathering 5
  • GamePros Fireside Gathering 5
  • GamePros Fireside Gathering 5
  • GamePros Fireside Gathering 5
  • GamePros Fireside Gathering 5
  • GamePros Fireside Gathering 5

Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *