GamePros Championship Series Banner

GamePros Hearthstone Championship Series

Intro

Ok het is zover, we gaan het één en ander uit de spreekwoordelijke doeken doen wat wij als GamePros in petto hebben voor jullie in 2019. Zoals eerder aangegeven hebben we getracht om onze activiteiten verder uit te breiden en te verbeteren om nóg leukere events te organiseren als dat we al gedaan hebben.

GamePros Hearthstone Championship Series

Uiteraard gaan we verder met het organiseren van de welbekende GamePros Hearthstone Fireside Gatherings. Echter, we gaan het komend jaar in een ander format gieten om ervoor te zorgen dat het voor deelnemers nog aantrekkelijker wordt op deel te nemen. Daarnaast trachten we op deze manier onze Hearthstone community verder te laten groeien, want hoe meer zielen hoe meer vreugde toch?

Allereerst dopen we de GamePros Hearthstone Fireside Gatherings om naar GamePros Hearthstone Championship Series. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Het idee achter de Championship Series is als volgt: deelnemers verdienen op basis van resultaat een aantal punten welke worden meegenomen in een algemene ranking voor het desbetreffende jaar. De stand in de ranking zal na een event worden bijgewerkt en dit zal worden gepubliceerd op onze website. Uiteindelijk zullen de beste 8 spelers van deze ranking eind 2019 worden uitgenodigd voor een grote finale, waarbij we uiteindelijk één kampioen uitroepen van de GamePros Hearthstone Championship Series. Natuurlijk zijn er in deze grote finale mooie prijzen te winnen, die worden tijdig bekend gemaakt. De kampioen van het jaar zal naast een mooie prijs ook eeuwige roem winnen door middel van een plaatsje in de GamePros Hall of Fame op onze website. Zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?!

Bracket GamePros Fireside Gathering 4

Online events

Naast het organiseren van offline Hearthstone Fireside Gatherings willen wij ook online competitieve Hearthstone toernooien gaan organiseren. Deze maken ook deel uit van de GamePros Hearthstone Championship Series waardoor ook hier punten zijn te verdienen voor de ranking. Deze events zullen georganiseerd worden via Battlefy – een applicatie die we al gebruiken bij onze huidige events. Tijdens een online toernooi zullen we bepaalde matches ook live gaan streamen op Twitch zoals jullie van ons gewend zijn. En ja, we zetten er genoeg vertraging op zodat deelnemers niet kunnen meekijken in de hand van de tegenstander.


Dit is een nieuwe stap voor ons en we kijken uit naar ons eerste online event. Een datum hiervoor moet nog bepaald worden maar zo zijn jullie in ieder geval op de hoogte dat er ook online events eraan komen. Voordeel van een online event is dat de drempel om deel te nemen laag is, waardoor het deelnemersveld sneller vol zou moeten zitten. We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar we gaan er stiekem vanuit dat dit het geval gaat zijn.


Regels en puntenverdeling GamePros Hearthstone Championship Series

Goed om te weten natuurlijk is aan welke regels je als deelnemer dient te houden en hoe de puntenverdeling is opgezet voor de GamePros Hearthstone Championship Series. Hieronder een overzicht, waarbij we een verschil maken tussen de offline en online variant van een GamePros Hearthstone Championship Series event.

Onderdeel Offline Event Online Event
Toernooi format Double Elimination Double Elimination
Speelstijl Hero conquest best of 3 met veschillende classes (1 ban) Hero conquest best of 3 met veschillende classes (1 ban)
Hearthstone format Standard (geen wild cards dus!) Standard (geen wild cards dus!)
Decktrackers Niet toegestaan Toegestaan
Battlefy Verplicht op voorhand inchecken en decklists uploaden Verplicht op voorhand inchecken en decklists uploaden
Scores doorgeven Zelf in Battlefy of via aanwezige admin Zelf in Battlefy of via aanwezige admin
Puntverdeling voor ranking Winnaar: 15 punten
Runner-up: 10 punten
3e/4e plaats: 7 punten
5e t/m 8e plaats: 3 punten
9e en verder: 1 punt
Winnaar: 5 punten
Runner-up: 3 punten
3e/4e plaats: 1 punt
Maximaal aantal deelnemers 32 deelnemers 16 deelnemers
Prijzen Ja, voor de winnaar Ja, voor de winnaar

Let op, bovenstaande regelgeving kan eventueel nog worden aangepast, voorafgaand aan het eerste GamePros Hearthstone Championship Series event. De regelgeving voor het grand final event van de GamePros Hearthstone Championship Series 2019 zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Conclusie

Zoals eerder al aangegeven hopen wij met deze nieuwe naam en opzet onze evenementen nóg leuker te maken. Met als achterliggende doel natuurlijk ook om onze Hearthstone community verder te laten groeien. We horen graag wat jullie ervan vinden, feedback is altijd welkom en wordt gewaardeerd. Dan wil ik nog afsluiten met het volgende; het zou ons enorm helpen als jullie ons ook helpen groeien. Hiermee bedoel ik concreet het delen, liken en reageren op onze content van de website maar ook onze social media kanalen. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer mensen er potentieel mee kunnen doen met onze events. Bij voorbaat dank!

Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *