GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering 3

GamePros Championship Series: Hearthstone Fireside Gathering #3

Intro

Op zaterdag 9 maart januari was de Brikke Oave in Brunssum wederom het epicentrum van Hearthstone esports. GamePros organiseerde namelijk de GamePros Hearthstone Fireside Gathering 3! Nu weer in de Brikke Oave, aangezien het vorige event online werd gehouden. In dit nieuwe format worden er om en om offline en online Hearthstone Fireside Gatherings georganiseerd en verdienen deelnemers punten op basis van het behaalde resultaat. Deze punten tellen mee in de GamePros Championship Series ranking voor het desbetreffende jaar en de beste 8 spelers zullen eind 2019 in de Grand Finals gaan spelen voor mooie prijzen.


Verloop toernooi

Het GamePros team heeft zich vanaf 10:00 weer in het zweet gewerkt om alle voorbereidingen te treffen voor het event. Het meubilair van de Brikke Oave werd tactisch gepositioneerd om de verwachte deelnemers allemaal plaats te bieden. Er waren namelijk aardig wat deelnemers aangemeld, dus het beloofde een drukke editie te worden. Vanaf 11:30 druppelden de eerste deelnemers binnen waarna er nog snel even geoefend werd voordat het toernooi van start ging.

Omstreeks 12:00 werd het startschot gegeven voor de GamePros Hearthstone Fireside Gathering 3 door onze admin Pascal. De Twitch stream werd aangezwengeld, we waren los! Jules was gebombardeerd tot caster van de dag en heeft dit - naar eigen zeggen - vakkundig opgepakt. Gelukkig hoefde hij niet alleen de stream te verzorgen en kreeg hij hulp van Erik, Tom en Antonie niet te vergeten. Zo werd het toch nog een leuke stream.


De spelers waren zeer geconcentreerd aan het spelen, er staat immers nogal wat op het spel. Uiteindelijk wil je natuurlijk bij de beste 8 spelers horen, om mee te doen met de Grand Finals. De matches zelf waren erg spannend want er werd vaak met 2-1 gewonnen, waarbij dus een beslissende 3e match gespeeld moest worden. Naarmate de middag vorderde werd de eerste finalist bekend: MCMKiller. Hij had al zijn wedstrijden in de winnersbracket gewonnen.


Bracket GamePros Fireside Gathering 3

Finale

Uiteindelijk kwam de tweede finalist van deze GamePros Hearthstone Fireside Gathering naar voren: JKirek. Als een echte strijder wist hij zich vanuit de losersbracket alsnog de finale in te knokken, maar zou hij deze ook nog kunnen winnen? De eerste finale ging van start en wat een vuurwerk! Zowel MCMKiller als JKirek gingen er gelijk vol in, waarbij er snel en agressief werd gespeeld. De eerste finale match werd nipt gewonnen door JKirek met 2-1. Aangezien MCMKiller de finalist was vanuit de winnersbracket, moest er nog een tweede finale match gespeeld worden. De winnaar van deze match zou de uiteindelijke winnaar van het toernooi worden. Wederom absolute focus bij beide spelers - let's do this! Na winst in de eerste finale match wist JKirek ook deze match naar zich toe te trekken. Met een 2-0 overwinning was JKirek te sterk voor MCMKiller. De eerste keer dat JKirek een GamePros Hearthstone Fireside Gathering wist te winnen, proficiat!

Wij willen als organisatie de Brikke Oave en alle deelnemers bedanken voor alweer een geslaagde editie van de GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering. De volgende editie is alweer gepland: op vrijdag 19 april 2019 vindt de 4e editie plaats van de GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering. Deze editie zal niet op locatie plaatsvinden, maar zal volledig online worden gehouden. We maken hiervoor gebruik van Battlefy en Discord. Aanmelden kan via de volgende link.


  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019
  • GamePros Fireside Gathering 3 2019

Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *