GamePros Hearthstone FSG2

GamePros Championship Series: Hearthstone Fireside Gathering #2

Intro

Op vrijdag 15 februari was het weer zover; een nieuwe GamePros Fireside Gathering! Dit was alweer de tweede editie van de (ondertussen) welbekende GamePros Hearthstone Fireside Gatherings in het nieuwe format: de Championship Series. In dit nieuwe format verdienen deelnemers punten op basis van het behaalde resultaat. Deze punten tellen mee in de GamePros Championship Series ranking voor het desbetreffende jaar en de beste 8 spelers zullen eind 2019 in de Grand Finals gaan spelen voor mooie prijzen.


Verloop toernooi

Aangezien dit toernooi niet in de Brikke Oave werd gespeeld maar volledig online, was de opzet net iets anders. Vanaf 17:30 hadden deelnemers de mogelijkheid om zich aan te melden via Battlefy voor dit event. Communicatie is king zullen we maar zeggen, want als het toernooi online wordt gespeeld is natuurlijk niet mogelijk om even naar een deelnemer toe te lopen. Omwille hiervan liep de communicatie tussen admins en deelnemers via de GamePros Discord server. Dit is iets wat we ook voor de komende online toernooien gaan inzetten - daarnaast is het gewoon fijn om te zien dat onze community ook hierdoor groeit.

Iets na 18:00 werd het officiële startschot gegeven door hoofdadmin Pascal en de GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering 2 ging van start. Een aantal deelnemers hadden geluk, zij mochten in de tweede ronde pas aantreden omwille van een zogenaamde BYE. Desondanks stond er gelijk in de eerste ronde al een klapper van een match op het programma: MCMKiller tegen Bono. Deze match werd dan ook direct op ons Twitch kanaal uitgezonden. MCMKiller wist uiteindelijk deze match te winnen met 2-0, maar kreeg het zeker niet cadeau van Bono.

Bracket GamePros Fireside Gathering 2

Finale

Uiteindelijk werd er een spannende finale gespeeld tussen MCMKiller en LastShadowz waarin laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam. Dit is de eerste keer dat LastShadowz een GamePros Fireside Gathering heeft gewonnen, van harte proficiat! Hiermee verdient hij gelijk 5 punten in de GamePros Championship Series ranking. Waarom geen 15 punten hoor ik je denken? Omdat er gewoonweg meer punten te verdienen zijn bij een "offline" Fireside Gathering. De gehele ranking is overigens altijd in te zien op deze pagina op onze website. Al met al was deze eerste online Fireside Gathering een succes!

Wij willen als organisatie alle deelnemers bedanken voor alweer een geslaagde editie van deze GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering. De volgende editie is alweer gepland: op zaterdag 9 maart 2019 vindt de 3e editie plaats van de GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering bij de Brikke Oave in Brunssum. Meld je aan voor deze editie - see you there!


Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *