GamePros Championship Series FSG1 Banner

GamePros Championship Series: Hearthstone Fireside Gathering #1

Intro

Op zaterdag 12 januari was het weer zover; een nieuwe GamePros Fireside Gathering! Dit was de eerste editie van de (ondertussen) welbekende GamePros Hearthstone Fireside Gatherings in het nieuwe format: de Championship Series. In dit nieuwe format verdienen deelnemers punten op basis van het behaalde resultaat. Deze punten tellen mee in de GamePros Championship Series ranking voor het desbetreffende jaar en de beste 8 spelers zullen eind 2019 in de Grand Finals gaan spelen voor mooie prijzen. De stakes were high zullen we maar zeggen.


Verloop toernooi

's Morgens vanaf 10:00 werd er door ons team ijverig opgebouwd om ervoor te zorgen dat het toernooi kon starten om 12:00. Tussen 11:00 en 11:30 druppelden de deelnemers binnen en kon men zich gaan voorbereiden op het toernooi. De decks waarmee werd gespeeld werden netjes aangemeld bij het Battlefy event en hier en daar werd er snel nog even geoefend. Omstreeks 12:00 werd door onze vaste Hearthstone admin Pascal het startschot gegeven voor de eerste Championship Series Fireside Gathering en werd er voor het 'ecchie' gespeeld.

De deelnemers lieten er vanaf het begin geen gras over groeien, er werd gelijk hard tegen hard gespeeld. Naar eigen zeggen was er op het toernooi een gevarieerde 'meta', er werden talloze verschillende strategieën gebruikt door de deelnemers. Dit zorgde voor spannende matches, maar ook dat onze casters aangenaam verrast waren door bepaalde combos. Wat goed was om te zien is dat onze livestream van de GamePros Hearthstone Fireside Gatherings steeds populairder wordt. Laten we eerlijk zijn, ons doel is natuurlijk om onze evenementen steeds meer te laten groeien dus in deze gaven we onszelf een klein schouderklopje. Naarmate de tijd vorderde werd langzaamaan duidelijk welke deelnemers kans zouden maken op die felbegeerde finaleplaatsen. Hieronder een volledig overzicht van het verloop van het toernooi.

Bracket GamePros Fireside Gathering 4

Finale

Uiteindelijk werd er een spannende finale gespeeld tussen SMorC en PaulWill6 waarin PaulWill6 als winnaar uit de strijd kwam. Dit is alweer de derde keer dan PaulWill6 een GamePros Fireside Gathering heeft gewonnen, van harte proficiat! Hiermee verdient hij gelijk 15 punten in de GamePros Championship Series ranking en staat daarmee uiteraard bovenaan. De gehele ranking is overigens altijd in te zien op deze pagina op onze website. In een interview na de gewonnen finale gaf hij aan dat het voor hem als deelnemer een leuk en spannend toernooi was en hij al uitkijkt naar een volgende editie om zijn titel te verdedigen.

Wij willen als organisatie de Brikke Oave en alle deelnemers bedanken voor alweer een geslaagde editie van de eerste GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering. De volgende editie is alweer gepland: op vrijdag 15 februari 2019 vindt de 2e editie plaats van de GamePros Hearthstone Championship Series Fireside Gathering. Deze editie is zal voor het eerst niet op locatie plaatsvinden, maar zal volledig online worden gehouden. We maken hiervoor gebruik van Battlefy en Discord. Aanmelden kan via de volgende link.


  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019
  • GamePros Fireside Gathering 1 2019

Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *