GamePros bestaat 1 jaar

GamePros bestaat 1 jaar!

Het is bijna niet te geloven, maar toch is het zo: GamePros bestaat inmiddels al 1 jaar en deze periode is voorbij gevlogen. Daarom is het goed om terug te kijken op hetgeen we bereikt hebben in dit eerste jaar, maar ook om alvast een blik te werpen op de toekomst van GamePros.

Misschien eerst nog een klein stukje geschiedenis, zodat duidelijk is hoe GamePros tot stand is gekomen en wat onze doelstellingen zijn. GamePros is ontstaan uit een samenwerking van 8 enthousiaste individuen (zie ook onze team pagina) die elk voldoening halen uit het organiseren van gaming events. Hier zijn verschillende meetings aan vooraf gegaan, waarbij we gezamenlijk een plan hebben opgesteld met een visie, missie en doelstellingen voor GamePros. Met dit plan op zak, hebben we besloten om een eerste evenement te organiseren: de GamePros Hearthstone Fireside Gathering in de Brikke Oave te Brunssum.

Voor (bijna) alles is een eerste keer

Omdat dit ons eerste evenement was, hadden wij als organisatie nog geen duidelijk beeld van de verwachte opkomst en hoe het evenement ontvangen zou worden door de deelnemers. Het evenement zelf bestond uit een competitief toernooi van de virtuele cardgame “Hearthstone”. Omdat Blizzard Games, de uitgever en ontwikkelaar van Hearthstone, spelers van de game stimuleert om naast online ook offline de game te spelen was deze game een perfecte match voor ons eerste gaming event. Achteraf gezien is de opkomst en perceptie van de deelnemers van ons event helemaal goed gekomen, gezien het aantal deelnemers en de positieve reacties die we kregen. Een greep uit de reacties destijds;

“Fantastisch georganiseerd GamePros, ik kom graag nog eens terug naar het volgende evenement”
MCMKiller, deelnemer Fireside Gathering

“Waarom hebben jullie dit niet eerder gedaan?”
Shadowhuk, deelnemer Fireside Gathering

“Ik ben blij dat er eindelijk dergelijke gaming events worden georganiseerd in de regio Limburg”.
Moonprincess, deelnemer Fireside Gathering

Hearthstone Fireside Gathering it is

Je mag er van uitgaan dat dit ons enthousiasme alleen nog maar verder aanwakkerde! Na een uitgebreide evaluatie hadden we voor onszelf een aantal verbeterpunten opgesteld, uiteraard kwam er dan ook een tweede editie van de GamePros Hearthstone Fireside Gathering. En een derde. En een vierde. En een… Je snapt het idee, tot op heden organiseren wij frequent Hearthstone Fireside Gatherings. Deze events vinden voornamelijk plaats in de Brikke Oave te Brunssum, maar we hebben ook tijdens de TiMeS LAN 2018 een GamePros Hearthstone Fireside Gathering georganiseerd.

FIFA Toernooi met Fortuna Sittard

Naast de Hearthstone events hebben wij ook een ander mooi project gedaan afgelopen jaar. We werden begin 2018 benaderd door voetbalclub Fortuna Sittard, met de vraag om een FIFA18 toernooi te organiseren. Na een aantal meetings werd er door GamePros een concreet voorstel gedaan om een FIFA 2018 toernooi te organiseren voor 100 deelnemers. Fortuna Sittard ging akkoord met dit voorstel en zodoende heeft in april 2018 het Fortuna Sittard FIFA18 toernooi plaatsgevonden. Een heel mooi event, waarbij naast 100 deelnemers ook nog eens genoeg bezoekers kwamen opdagen.

Op maar liefst 12 Playstation 4 consoles werd er gelijktijdig gespeeld door de deelnemers, eerst in een poulefase om uiteindelijk via een knock-out systeem te komen tot een winnaar. Iedere deelnemer heeft die dag een goodiebag ontvangen, maar voor de 8 beste spelers waren er mooie prijzen te winnen. Dit ging van een seizoenskaart tot een mooie fiets – geheel in Fortuna Sittard huisstijl. Tijdens de dag werden de wedstrijden die gespeeld werden rechtstreeks gestreamd op Twitch, voorzien van professioneel commentaar door het GamePros team, bezoekers en zelfs voetballers van Fortuna Sittard! Al deze videos zijn natuurlijk nogmaals te bekijken op ons YouTube kanaal.

Conclusie

Samenvattend, wij zijn als GamePros ontzettend trots op hetgeen we tot dusver bereikt hebben. We zullen dan ook zeker verder gaan met het organiseren van gaming events. Desalniettemin zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze evenementen nog beter, professioneler, groter maar vooral leuker te maken. Deze belofte maken we aan onszelf maar zeer zeker ook aan onze sponsors, partners en natuurlijk onze community.

Hieronder nog een aantal foto's van events georganiseerd door GamePros afgelopen jaar:


Cheers! Op naar het tweede jaar GamePros!

Team GamePros

Gepost door

Jules Kozak

Facebook Twitter

Keepin’ it jiggy sinds 1988. Voorzitter van Stichting GamePros sinds de oprichting in eind 2017. Speelt graag Hearthstone, FIFA en FPS shooters (wat is dit voor combinatie?!) op de Xbox One X of mobile.


Volg GamePros

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *