Opening GameCave

Afgelopen zaterdag heeft de HUB.Bibliotheek in Kerkrade haar GameCave geopend. De GameCave is speciale een ruimte in de bibliotheek voorzien van een 85″ scherm, Nintendo Switch, Xbox One S en 2 PC’s waarvan bezoekers van de bibliotheek gebruik kunnen maken. Een fantastisch concept natuurlijk, waarbij focus ligt op het aanspreken van een doelgroep die normaal niet meer zo snel in de biblotheek te vinden is. In plaats van thuis alleen te gamen, kan men in de GameCave samen gamen wat het sociale aspect ten goede komt. Mocht iemand thuis niet beschikken over een apparaat om op te gamen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om in de bibliotheek een game te spelen. Al met al een uitstekende insteek van de Hub.Bibliotheek om met name de jongere doelgroep aan te spreken met dit concept.
GameCave HUB Bibliotheek Kerkrade 2

Ondersteuning GamePros

Sascha Dresia (Systeem-, en applicatiebeheerder) bij de HUB.Bibliotheek heeft GamePros enige tijd geleden benaderd met de vraag of er vanuit GamePros ondersteuning kon worden geleverd bij de opening van de GameCave. Gezien het concept, de locatie en de doelstellingen hoefden wij hier niet lang over na te denken: jazeker!

Games, games en games!

Bezoekers konden afgelopen zaterdag verschillende games spelen, waarbij er ook competities waren om aan deel te nemen. Zo kon er Hearthstone worden gespeeld, SuperSmash Bros, Minecraft maar ook bordspellen als MTG en Dungeons & Dragons. Zowel jong en oud namen deel aan de competities, waarvan GamePros een livestream heeft gedaan van het Hearthstone toernooi. Overigens maakte dit Hearthstone toernooi geen deel uit van de Championship Series. Voor alle Hearthstone spelers was er een leuk extraatje, aangezien er al packs geopend konden worden van de nieuwe uitbreiding: Rise of Shadows!
GameCave HUB Bibliotheek Kerkrade 3

Volgende GamePros Hearthstone Championship Series event (online)

Wil je meedoen met het volgende GamePros Hearthstone Championship Series event? Dat kan, we organiseren op vrijdag 19 april 2019 het volgende event. Let op, het betreft een online event, we starten met het toernooi om 19:00! Inschrijven voor deelname aan dit event is mogelijk via Battlefy.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van onze events, GamePros nieuws en nog veel meer..? Zorg dan dat je GamePros volgt op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en join onze Discord server. Zo blijf je niet alleen op de hoogte maar ondersteun je ons ook nog eens met het groeien van onze community!